feb
8

Soma baba rendesen szopizik nincs vele semmi gond. Persze eleinte ez nem volt ilyen természetes. Szeretnék most röviden "megemlékezni" a kezdeti nehézségekről. :)

A kórházban kezdetét veszi a szoptatási hadművelet. Elég stresszes ez az időszak, mert ilyenkor minden anyuka azon aggódik, hogy a kicsinek elég lesz-e az anyatej, de próbáljunk pozitívan gondolkodni, szerintem ez is sokat számít.

Az első 1-2 napban még nagyon sokat alszik a baba, de minden alkalommal, mikor felébred, etetni kell! Ez nagyon fontos, hiszen az előtej pótolhatatlanul segíti a pici emésztését és immunrendszerét. Még ha úgy is érezzük, hogy nincs mit ennie, bátran szoptassuk. A tejbelövellés általában a harmadik napon tapasztalható, mikor is hirtelen megindul az anyatej termelődése. Ez elég intenzíven érezhető. Tapasztalatom szerint a mell feszül, megkeményedik. Ha nem tudunk elég gyakran és megfelelően szoptatni, akkor fennáll a gyulladás veszélye, ami komoly fájdalommal és lázzal járhat. Mivel első gyermekemnél megtapasztaltam a mellgyulladást, most igyekeztem elkerülni. Ebben a hideg borogatás és a mell gyenge masszírozása (szoptatás közben is) segített. Rendkívüli helyzetben mellszívót is használtam, de csak óvatosan, nehogy az ellenkezőjét érjem el vele. Több szívás több tej termelésére serkenti a szervezetet.

A szoptatás során az első pár hétben a mellbimbók fájnak, érzékenyek. Érdemes minden szoptatás után bekrémezni, hogy ne legyen sebes. Már a terhesség utolsó szakaszában érdemes elkezdeni a krémezést.

A bejegyzés trackback címe:

https://tentebaba.blog.hu/api/trackback/id/tr565068415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása