Kislányom most jött haza a nagymamától, gondoltam sütök valami finomat, egészségeset és egyszerűt. Készítettem egy bögrés mákos sütit glutén, laktóz és cukor mentesen.
Recept: 2 bögre gm kenyérliszt, 1 bögre zéró cukor, 2 kk sütőpor, 1 bögre darált mák, kb.1,5 bögre lm tej, 10 dkg lm olvasztott vaj, 1 tojás, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve, pár csepp vanília aroma. Száraz hozzávalókat összekeverni, majd a többivel alaposan eldolgozni. Vajazott, lisztezett tepsibe önteni, 180°C-on tűpróbáig sütni. Mikor kihűlt, megkentem xilites baracklekvárral, de ez már ízlés kérdése.
Emma csak - ahogy Ő emlegeti - 'süti-mütit' enne egész nap, ha hagynánk. Nemrég kezdődött Nála a nassolás, amit szeretnék gyorsan visszafogni, mielőtt nagyon hozzászokna. Legújabb sláger még a túró rudi, ebből is jó lenne egy cukormentes változat. Receptet már találtam, ha lesz időm, kipróbálom.